Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ το σωστό αντιψυκτικό;

Το νερό είναι το πιο αγνό από τα προϊόντα της φύσης αλλά δυστυχώς δεν αρκεί για να προστατεύσει τη μηχανή του αυτοκινήτου σας. Ας δούμε γιατί:

 

Το νερό βράζει και ατμοποιείται στους 100°C. Η μηχανή του αυτοκινήτου σας λειτουργεί στους 115°C. Συμπέρασμα: σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα υπάρχει νερό.

 

Το νερό οξειδώνει τα μέταλλα. Το αυτοκίνητο σας αποτελείται από μεταλλικά μέρη. Το ψυγείο του αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένο για ειδικό τύπο υγρών με την ίδια λογική που η μηχανή είναι σχεδιασμένη για ειδικό τύπο λιπαντικών. Τα ειδικά αυτά υγρά περιέχουν αιθυλενογλυκόλη, πρόσθετα κατά της σκουριάς και της σπηλαίωσης των μετάλλων. Τα υγρά αυτά αναμιγνύονται με νερό σε ποσοστό 50-50% και με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τη μηχανή από υπερθέρμανση ή από πάγωμα όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει τους χειμερινούς μήνες.

 

Είναι όλα τα αντιψυκτικά-αντιθερμαντικά υγρά το ίδιο; 

Η απάντηση είναι όχι και χωρίζεται σε 2 επίπεδα:

Υπάρχουν υγρά διαφορετικής τεχνολογίας. Τι σημαίνει τεχνολογία στα πλαίσια των αντιψυκτικών-αντιθερμαντικών υγρών; Σημαίνει ο τύπος των προσθέτων κατά της σκουριάς και σπηλαίωσης που έχει χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχουν καλής και κακής ποιότητας υγρά. Από την ποσότητα σε πρόσθετα, το πόσο έχουν διαλυθεί με νερό, μέχρι και την ποιότητα του νερού, αλλάζει δραστικά η αποτελεσματικότητα τους.

 

Έχει σημασία τι χρώμα είναι;

Το χρώμα είναι ακριβώς αυτό: χρώμα. Σημασία έχουν οι προδιαγραφές. Γιατί λοιπόν οι παραγωγοί χρωματίζουν τα υγρά; Για να αναγνωρίζουν την προέλευση μια διαρροής και για να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Κατάστημα:  Μαραθώνος 3, Πειραιάς

Τηλέφωνο:   +30 210 410 0660

Messenger: +30 694 6038 930 

viber, whatsapp, telegram

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram